Informatie

Veel gestelde vragen

We zijn er om u te helpen. Bel ons vooral als het antwoord op uw vraag er niet bij staat.

Storing

Wat moet ik doen als iets niet werkt?

Voor alle storingen geldt:

 1. Check of je wel spanning hebt op de bus.
 2. Check of de nummerators en jumpers er volgens schema inzitten.
 3. Doe een reset, je moet dan 2 minuten de voeding uitzetten.
 4. Bel Nelec. Ga niet te lang door met zoeken! Zorg wel dat je weet wat wel en wat niet werkt. Om welke woningen gaat het?

Wat moet ik doen als een nieuwe videofoon niet overgaat bij aanbellen?

Check of de bel niet uitstaat, dan staat de rode LED van het belsymbool aan. Check of de bewakingsfunctie het doet, want dan is het de adressering met nummerators. Controleer N-waarde en jumpers met het schema. Je kan de videofoon een ander adres (N-waarde) geven en dan moet je 2 minuten de voeding uitzetten. Een op de 3000 nummerators doet het niet.

Wat moet ik doen als bij een nieuwe videofoon het beeld niet aan gaat?

Check de jumpers met het schema. Als de jumpers van de videofoon staan op ‘hulpvoeding’ terwijl er geen hulpvoeding is, dat blijft het beeld uit.

Wat moet ik doen als bij een nieuwe videofoon het beeld slecht is?

Check het beeld in andere appartementen. Check de videoverdelers en eindweerstanden met het schema. Bij doorlussen moet je echt van videofoon naar videofoon gaan. Is de afstand tot het deurstation groter dan in het schema staat? Probeer de lengte van de kabel te verminderen. De versterker VER kan helpen. Bij meeraderige kabel kan het helpen een ander aderpaar te nemen.

Wat moet ik doen als de camera last heeft van tegenlicht?

De enige oplossing is de camera te verplaatsen of een separate DOME-camera te gebruiken. Gelukkig zijn dat soort camera’s tegenwoordig niet zo duur meer.

Garantie en defecten

Hoelang is de garantie?

Zowel Elvox als BTicino geven twee jaar fabrieksgarantie. Deze periode gaat in als Nelec het materiaal factureert. Omdat de installateur de videofoons vaak niet meteen installeert, probeert Nelec enkele maanden speling te houden. Voor de bewoner: de installateur geeft garantie op de installatie van de intercom. De installateur is het aanspreekpunt.

Wat moet ik doen als iets niet werkt?

 1. Check of je wel spanning hebt op de bus.
 2. Check of de nummerators en jumpers er volgens schema inzitten.
 3. Doe een reset, je moet dan 2 minuten de voeding uitzetten.
 4. Bel Nelec. Ga niet te lang door met zoeken! Zorg wel dat je weet wat wel en wat niet werkt. Om welke woningen gaat het?

Komt Nelec mij ter plekke helpen?

Nelec probeert je eerst telefonisch te helpen. We weten precies waar je mee bezig bent, omdat we van ieder gebouw een schema op maat hebben. Als het niet lukt of als het te lang duurt, komt Nelec naar je toe. Binnen de garantie-periode geeft Nelec assistentie ter plekke zonder daarvoor kosten in rekening te brengen.

Wat moet ik doen met defecten?

Als een product defect is: bel Nelec vóórdat je weggaat bij de storing. Nelec stuurt onder garantie nog dezelfde dag vervangend materiaal. Bij die zending zit een formulier waarmee je het defecte product gratis kunt verzenden naar Nelec. Het vervangend materiaal mag bij de installatie blijven. Als de installateur het defecte product niet opstuurt dan krijgt hij een rekening voor het vervangend materiaal.

Gaan videofoons vaak stuk?

Nee, de moderne tweedraads videofoons zijn veel en veel betrouwbaarder dan de vijfdraads systemen van vroeger. De meeste problemen worden rond de oplevering opgelost en het is zeer zelden dan een BTicino of Elvox videofoon stuk gaat. De levensduur van een deurvideo installatie is een jaar of vijftien. Van de defecte materialen die opgestuurd worden naar Nelec, blijkt 60% gewoon te werken.

Kan ik als bewoner Nelec laten komen?

De installateur geeft garantie op de installatie van de intercom. Nelec helpt de installateur en werkt dus in principe niet voor de opdrachtgever van de installateur. Als je als vereniging van eigenaars of als bewoner er niet uitkomt met de installateur, kan je altijd even Nelec bellen.

Waarom krijg ik toch een rekening bij garantie?

Als je een defect meldt, stuurt Nelec op dezelfde dag vervangend materiaal en je krijgt een factuur voor het materiaal. Als je het defecte product opstuurt, maakt Nelec bij ontvangst een credit-factuur en die kan je wegstrepen tegen de factuur voor het materiaal.

Wat valt er niet onder de garantie?

De garantie geldt niet bij: blikseminslag vocht en waterschade overspanning primair op de voedingen vandalisme defecten doordat apparatuur is gevallen of defecten door mechanische invloeden van buitenaf blootstelling aan temperaturen lager dan – 20 graden Celsius of hoger dan 50 graden Celsius blootstelling aan agressieve stoffen defecten ontstaan tijdens installatie door een niet erkende elektrotechnische installateur defecten ontstaan door onoordeelkundige installatie, kortsluitingen en verkeerde aansluitingen.

Offerte aanvragen

Hoe lang duurt een offerte maken?

Nelec maakt binnen een dag een duidelijke, scherpe offerte. Als er voor het maken van de offerte aanvullende informatie nodig is en als je die informatie niet doorgeeft, kan het langer duren. Geef het door als je haast hebt, dan komt jouw aanvraag bovenop.

Hoe vraag ik een offerte aan?

Ja ken je offerte-aanvraag telefonisch of per e-mail doorgeven. De telefoon heeft als voordeel, dat we je meteen kunnen vragen om bepaalde informatie.

Wat moet Nelec weten voor een offerte?

Om een goede offerte te maken, moet Nelec weten:

 1. De naam van het project en waar het zich bevindt.
 2. Het aantal deurstations.
 3. Het aantal appartementen per deurstation.
 4. Gaat het om nieuwbouw of renovatie? Welk merk wordt vervangen?
 5. De indeling van het gebouw (blokschema), zodat wij een kabeladvies kunnen geven. Bij renovatie willen wij alles weten over de bestaande bedrading.

Kan ik een offerte krijgen met verschillende keuzes?

Iedere offerte van Nelec geldt voor een complete installatie, maar bijvoorbeeld een duurdere videofoon kan hier als optie bijstaan. De meerprijs staat dan niet in het totaalbedrag en die moet je dan zelf uitrekenen. Je kan Nelec ook een definitieve offerte vragen met het door jou geselecteerde aantal opties.

Komen er kosten bij de na de offerte?

Er worden voor de offerte zelf geen kosten in rekening gebracht. Nelec biedt altijd een complete installatie aan zonder bijkomende kosten. Bij kleine orders komen er eventueel wat verzendkosten bij. Nelec moet bij het maken van de offerte afgaan op de informatie van de installateur. Als die informatie niet klopt, kan het zijn dat er meer materiaal nodig is dan aangeboden. De kosten hiervan zijn voor rekening van de installateur.

Wat staat er in de offerte?

Je krijgt de offerte als pdf per e-mail met linkjes naar de juiste brochures. De offertes van Nelec zijn kort en bondig. Bovenin staat een korte beschrijving van de indeling. Alleen de belangrijke artikelen worden opgesomd, met een korte beschrijving, de stuksprijs en regelprijs. Daaronder staat de totaalprijs. Op de volgende pagina staan de voorwaarden.Op het voorblad staat het totaalbedrag van de offerte. Alles wat je nodig hebt zit erbij, behalve externe beldrukkers en kabel. De accessoires staan op de volgende pagina. Bepaal zelf of ze nodig zijn.

Blijft de offerte geldig?

De offerte is 6 maanden geldig. Ook als er een prijsverhoging is geweest, zal Nelec proberen na die periode de prijzen van de offerte aan te houden.

Staat alles in de offerte?

Nelec maakt offertes met een systeem, dat wel alle benodigde onderdelen meeneemt in de berekening, maar onbelangrijke onderdelen niet toont. In de offerte staat bijvoorbeeld een deurstation Serie 140 video, maar de onderliggende raampjes, frontjes en moduultjes worden niet getoond.

Hoe geef ik opdracht voor een offerte?

Je kan telefonisch of per e-mail opdracht geven. Je krijgt een opdrachtbevestiging. Voor grotere projecten moet je een handtekening op de opdrachtbevestiging zetten.

Waarom wil Nelec weten of een offerte doorgaat?

Nelec wil graag zo vroeg mogelijk weten of een offerte opdracht is, zodat er meteen begonnen kan worden met het schema op maat. Op die manier blijft er tijd over voor spoedleveringen. Bij offertes die niet opdracht worden, wil Nelec nagaan wat er mis is gegaan, zodat het de volgende keer beter gaat.

Waarom rekent Nelec kosten voor Schema Service & Programmeren?

Nelec maakt voor ieder project een schema op maat, zet het deurstation in elkaar en programmeert alle videofoons. De installateur kan rekenen op uitstekende telefonische ondersteuning en als nodig assistentie ter plekke. Deze dienstverlening is een dienst die Nelec aan de installateur levert en die dus ook zowel in de offerte en als op de factuur staat.

Bestellen en bezorgen

Kun je komen afhalen?

Ja en het pand van Nelec op Gyroscoopweg 106 zit vlakbij de A10 west. Laat even vooraf weten wat je nodig hebt, dan zorgen we dat het klaar ligt.

Hoe krijg ik mijn spullen binnen?

Nelec programmeert alle videofoons en doet een sticker met het huisnummer op iedere doos. Nelec zet het deurstation in elkaar en maakt een gebonden schemaboek met het schema op maat en de installatiewijzers van jouw order. De videofoons worden als nodig per verdieping of gedeelte van het gebouw verpakt. Dit zet Nelec duidelijk op de dozen. De zending wordt voorzien van een pakbon.

Waarom moet je bij de eerste levering vooraf betalen?

Nelec heeft een kredietverzekering om ‘op rekening’ te kunnen leveren aan de installateur. De verzekeraar geeft pas dekking als er een betaling is geweest en daarom moet de eerste levering van een nieuwe klant voor betaald worden of à contant.

Wanneer factureert Nelec mijn order?

Als Nelec vandaag jouw order verzendt, maakt Nelec morgenochtend de factuur en verstuurt die als pdf per e-mail. Soms komt de zending later dan de factuur.

Hoe lang duurt het verzenden van mijn order?

Nelec verstuurt orders die voor 15:00 uur binnenkomen dezelfde dag en dit wordt dan de volgende werkdag bezorgd door GLS. Maar de GLS geeft geen 24-uurs garantie, dus bel even als je iets echt de volgende dag nodig hebt. Bij grote orders heeft Nelec twee tot drie dagen nodig om het schema te maken en alle videofoons te programmeren. Maar als het moet kan Nelec ook grote orders snel verwerken en desnoods zelf komen bezorgen.

Wat zijn de verzendkosten?

Nelec rekent 17 euro verzendkosten bij verzendingen van minder dan 165 euro netto exclusief BTW.

Zijn er orderkosten?

Nelec rekent geen orderkosten.

Leveren jullie ook in België?

Nelec levert onder dezelfde voorwaarden in Nederland en België.

Wat is de betaaltermijn?

Als de kredietverzekeraar akkoord gaat, geeft Nelec een betaaltermijn van dertig dagen aan de installateur.

Kan ik nagaan wat de transporteur met mijn zending doet?

Ja, transporteur GLS stuurt je een e-mail met een linkje naar GLS track & trace. Daarnaast stuurt Nelec je ook een e-mail met de pakbon met het pakketnummer. Op https://www.gls-info.nl/tracking kan je het pakketnummer en je postcode invullen.

Wat staat er op de pakbon?

Op de pakbon staan niet alleen belangrijke onderdelen zoals het deurstation, maar ook de artikelen waaruit het deurstation is samengesteld. Voorbeeld.