Informatie

Bitron intercomsystemen

Renovatie? Vervang ze met BTicino!

Tussen ’91 en ’99 was Nelec de importeur van Bitron intercomsystemen in Nederland, sinds 2000 is dit merk niet meer in Nederland verkrijgbaar. De meeste gebouwen met Bitron videofoons zijn al voorzien van een nieuwe deurvideo maar word je gevraagd voor de renovatie van een oud Bitron systeem? Dan kunnen wij je helpen met BTicino. De bestaande bedrading van de oude Bitron kan prima gebruikt worden voor het tweedraadssysteem van BTicino.

Net auto-elektronica

Bitron komt uit Turijn, Italië en maakte al in 1968 de eerste videofoon. Als onderdeel van de Bitron-groep waar veel elektronica voor de auto-industrie gemaakt werd, werden technieken van die sector ook toegepast in intercoms. Zo waren de deurstations van Bitron niet per se waterdicht en daar waren ze trots op. Het systeem kon namelijk nat worden, net als auto-elektronica.

Specialist in deurvideo

Wij namen in ’91 het importeurschap over van AEG Nederland. Door hier veel tijd in te investeren, werden wij een echte specialist in deurvideo en leerden we hoe we installateurs een uitstekende projectbegeleiding moesten geven. Zo kwamen we met Bitron binnen enkele jaren in de top drie van deurvideomerken in Nederland.

Bitron niet meer verkrijgbaar

In ’99 stapten we over naar Tegui maar bleven wel de bestaande Bitron installaties ondersteunen. Inmiddels zijn er geen Bitron producten meer verkrijgbaar. Als een onderdeel defect is, moet de hele installatie vervangen worden. Gelukkig is de oude bedrading geschikt voor het tweedraadssysteem van BTicino.

Onderhoud van Bitron? Wij helpen je

Krijg jij te maken met het onderhoud van een Bitron intercomsysteem? Dan snappen wij het als je geen verstand hebt van dat merk. Wij hebben dat wel omdat we jarenlang met dit merk hebben gewerkt. We hebben ook veel ervaring met het vervangen van oude Bitron installaties met moderne BTicino videofoons. Wil jij dat ook? Dan helpen wij je bij jouw renovatieproject.

Renoveer Bitron met BTicino

Samen bereiden we jouw project voor; van de meeste Bitron projecten hebben we de werktekening, we bekijken eerst het gebouw en de bekabeling zodat we kunnen bepalen met welke materialen van BTicino je de Bitron intercom kunt renoveren. Dit werken we daarna voor je uit in een nieuwe werktekening, een praktisch schema op maat met alle informatie om het intercomsysteem aan te passen.

Ruime voorraad, netjes voorbereid

Vervolgens regelen we alle materialen voor je, netjes voorgeprogrammeerd en gelabeld met de huisnummers op de dozen van de videofoons. De materialen van BTicino hebben we ruim op voorraad dus deze kunnen we je altijd snel leveren.

Wij kijken met je mee

De werktekening die je ontvangt, bewaren wij zorgvuldig. Heb je tijdens de klus toch nog een vraag? Bel ons dan. Technici staan hier altijd stand-by om je te ondersteunen en door de installatiewerkzaamheden heen te loodsen.

Bitron vervangen, in 3 stappen geregeld met Nelec

Een oud intercomsysteem van Bitron vervangen? Wij helpen je, met praktische ondersteuning en uitstekende service:

Werktekening op maat

Voor jouw project maken we een duidelijk werktekening op maat met alle aders en nummering. Zo zie je direct wat er moet gebeuren.

Direct aan de slag

Alle materialen zijn uit voorraad leverbaar en krijg je netjes gesorteerd, voorgeprogrammeerd én gelabeld met het huisnummer op tijd aangeleverd.

Ondersteuning stand-by

Kom je er toch niet uit? Onze technici staan voor je klaar. Bel ze en ze zien op de werktekening precies waarmee jij bezig bent. Zo kunnen ze je direct helpen en kan jij de klus afmaken.

“Bij lastige installaties kan ik altijd Erik bellen, ook wel de Wikipedia van Nelec.“

Martin Barto van Barto Elektro

6.100

Tevreden klanten

42

Referenties online

43

Installatiewijzers online

6.900

Projecten afgerond

Disclaimer

Nelec is een concurrent van Bitron en heeft geen enkele relatie met Bitron. Alle merken, logo’s, productnamen en-afbeeldingen van Bitron worden slechts gebruikt in vergelijking met de producten die Nelec verhandelt.