• D 23/08/2013
    Datum van oplevering

Plaza Leonardo da Vinci te Den Haag 62 woningen

Zwolsestraat 9 t/m 15, 2587 TX Scheveningen

deurstation: Serie 30V met twee extra dome camera’s

Nevendeurstation: Serie 20 audio
Videofoons: M-10C Noordwijk en M-20 Kijkduin

Projectgegevens
Adres: Palaceplein nr 17 t/m 245, Zwolsestraat nr 1C t/m 15M en Utrechtsestraat nr 1 t/m 37 (oneven)
Bouwjaar: 1997

Projectomschrijving

In hartje Scheveningen-Bad staat sinds 1997 het appartementencomplex “Plaza Leonardo da Vinci”. Het complex bestaat uit twee gebouwen met in totaal 62 woningen.

Het complex is ontwikkeld door Proper Stok Woningen BV en ontworpen door Cees Dam & Partners Architecten, een van de beroemdste architectenbureaus in Nederland.

De VvE koos voor nieuwe BTicino deurstations Serie 30V met twee extra DomeCamera’s. Alle luxe appartementen moesten voorzien worden van M-10C en M-20 videofoons. Sommige appartementen moesten een eigen audio deurstation krijgen. De VvE koos uiteindelijk voor BTicino, omdat het mogelijk moest zijn het systeem later te koppelen aan domotica.

Na diverse inspecties met de installateur, heeft Nelec geadviseerd de stijgers te voorzien van systeemkabel. De stijgers lopen in buizen door de meterkasten omhoog en daar kan snel nieuwe kabel getrokken worden. In de woningen is voor het stuk van de meterkast naar de videofoon UTP-kabel gerbruikt. De VvE wilde zijn deelnemers niet verplichten op bepaalde dagen thuis te zijn en de installateur had moeite afspraken te maken met de bewoners. Omdat ondanks gemaakte afspraken enkele bewoners niet thuis waren, is de monteur in zijn eentje bijna twee weken bezig geweest met het trekken van kabels en het monteren van videofoons. Alle videofoons werkten direct naar behoren en de installateur is na oplevering niet meer op het project geweest. Een bewoner heeft gebeld over het beeld, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de kontrast-instelling. De kontrast-instelling en kleur-instelling kan je als bewoner zelf afstellen met twee schuitjes op de videofoon (zie laatste pagina schema M-20).

Architect
Cees Dam & Partners Architecten
Zwolsestraat 7

2587 TX Den Haag
Nederland