• D 02/04/2012
    Datum van oplevering

De Peelhorst te Amsterdam 35 woningen

Peelstraat 2 t/m 72, 1079 RN Amsterdam

deurstation: Serie 31V
Videofoons: M-20 Kijkduin
Opgelevering intercom: 2012
Projectgegevens
Opdrachtgever: Puur Zuid
Adres: Peelstraat 2-72, 1079 RN Amsterdam
Projectomschrijving
Het complex is gebouwd voor mensen die moeizaam ter been zijn, of in een rolstoel zitten. Er zijn geen drempels in het gebouw, er is een autolift naar de parkeergarage, de ramen zijn voorzien van hoogrendementsglas met een zonwerende werking. De gangen zijn breed en bieden plaats om bijvoorbeeld elektrische rolstoelen op te laden. Bovendien ligt er in het hele gebouw glasvezelkabel om bestaande en nog te ontwikkelen huisautomatisering te kunnen installeren.
Wonen in De Peelhorst is velig en comfortabel en van alle gemakken voorzien. Het nieuwe appartementencomplex is geschikt voor zelfstandig wonende ouderen met een zorgindicatie. Het gebouw bestaat uit 3 woonlagen met 35 luxe huurappartementen, variërend in grootte van 60 tot 92m2, en een zorgpost. Onder het complex bevindt zich een parkeergarage met 18 parkeerplaatsen. De hoofdentree is zowel met een trap als met een hellingbaan te bereiken. Na de hoofdentree komt de bewoner binnen in een brede corridor alwaar ruimte is voor het sociale leven en waar de mogelijkheid is voor het parkeren van scootmobielen. Aan weerszijden van de corridor zijn de appartementen gesitueerd.
De opdrachtgever
PuurZuid is een organisatie voor zorg en maatschappelijke dienstverlening voor inwoners van Amsterdam-Zuid. Met De Peelhorst voegt iets nieuws toe aan onze dienstverlening. Puur- Zuid staat bekend om haar kwalitatief goede huishoudelijke zorg, thuiszorg, maatschappelijk werk, oefentherapie, sociaal culturele activiteiten, fitness, maaltijden aan huis of in onze res- taurants. Denk hierbij ook aan: vragen of ondersteuning bij het ouder worden, de gezondheid, angsten of juridische problemen. PuurZuid biedt ontmoetingsplekken, praktische zorg aan huis, groepen en cursussen. Bijvoorbeeld themagroepen waar mensen die pas geleden hun partner hebben verloren, steun vinden.
Architect
A&E Architecten
Arend Rutgers
Runnenburg 12, Gebouw E, 3981 AZ Bunnik
project http://www.architectenweb.nl/aweb/projects/project.asp?PID=22756 artikel http://www.dichtbij.nl/amsterdam-zuid/wonen/artikel/2460155/eerste-bewoners-van-duurzame-zorgwoningen-de-peelhorst-zetten-handtekening.aspx